COMMENTI
  (Da 1 a 1 di 1)  
25 aprile 2024 12:24 - tibe77
Studi osservazionali, non randomizzati...marea di fattori confondenti ("cause products that contain emulsifiers often contain a multitude of other ingredients, disentangling the effects of each compound is challenging.").
In altre parole spesso nei prodotti ultraprocessati ci sono anche emulsionanti. (“With that said, existing evidence shows that a diet rich in the types of foods that contain emulsifiers, which have typically been heavily processed, is linked to poorer health outcomes. So, cutting down on these foods is likely a healthy choice.”).

Sarebbe stato utile scrivere che nello studio specifico la lecitine non sono state associata al rischio di sviluppare diabete tipo 2.

Mentre vengono sollevati dubbi sui polifosfati. Ma i fosfati naturali sono presenti in diversi cibi. Per cui "In this study, it appears that the main source of added phosphates are cakes and it is not difficult to assume that it may be rather intake of high fat high sugar foods (like cakes) that are associated with an increased diabetes risk and not the additives.".

Consiglio caldamente di leggere il link a 'expert reaction to study looking at emulsifiers and type 2 diabetes ' incorporato nell'articolo di ADUC.

E tutti i vari nutraceutici ed integratori che spesso hanno emulsionanti nella pillolina?...
  COMMENTI
  (Da 1 a 1 di 1)